En person paddlade just under en bro och håller på att försvinner bakom en kurva i ån

Kanotutflykt med spännande orientering och vildmarksmåltid

Vattnet i sjön Ödevaten ligger helt blankt och stilla, det är bara dina egna paddeltag som klyver ytan. Under din husbilssemester i Småland har du möjlighet att övernatta mitt i naturen och boka en exklusiv kanottur med din familj eller dina bästa vänner.

Ödevaten är en typisk svensk insjö, den är mycket långsmal med många vikar och öar. Sjön ligger mitt i den djupa skogen och lämpar sig bra för paddling, bad och fiske. Vår rekommenderade tur är ca 10 km. Du startar vid sjöns norra ände och beger dig söderut innan du vänder. Oavsett om du är en van kanotist eller oerfaren får du glädje av turen. Kanadensare är stabila kanoter avsedda för två personer.

Laga god mat - lokalproducerat och vilt - utomhus efter kanotutflykten

Vid hemkomsten till Ödevata FiskeCamp välkomnar en sprakande brasa. Efter paddelturen är du säkert hungrig - nu blir det utomhusmatlagning!

Din värdinna Malin har förberett en tre-rätters vildmarksmåltid baserad på lokala delikatesser och inspirerad av ingredienserna i ”skogens skafferi”! Du får själv röka, koka, steka och grädda maten under värdinnans handledning. Tipi-kåtan ger mysig stämning och bra skydd för väder och vind. Malin har lång erfarenhet av att ordna utflykter och utomhusmatlagning, hon kommer att se till att ni har allt ni behöver för en fin dag.

Spännande orienteringsutmaning med Geocaching

Vill du prova på Geocaching? Du får information och kan låna GPS får av Malin och Magnus på Ödevata FiskeCamp. Det finns olika svårighetsgrader: Spännande utmaning för dig som redan är insatt i Geocaching, men även ett ypperligt tillfälle för dig som vill prova på. Du kan hitta flera gömmor [cache] under paddelturen på Ödevaten.

Om du inte vill följa uthyrarens tips kan du göra egna stopp. Den svenska allemansrätten ger dig möjlighet att kliva iland och utforska naturen så länge du är respektfull mot djur och växter.

Logo med ett rött hus på en grön båge och två blåa sjöar samt texten Ödevata

Bokning och kontakt

För bokning eller frågor om våra kanotutflykter är du välkommen att kontakta:

Behöver du fler skäl för att kombinera din husbilssemester med en kanottur?
  • Paddling går bra att kombinera med fiske. I sjön finns, bland annat, abborre, gädda och sutare. Fiskekort och utrustning ordnar du i receptionen.
  • Att paddla kanot är ett miljövänligt och tyst sätt att komma ut och njuta av naturen, det är lätt att komma nära inpå djur, fiskar och fåglar.
  • Våra kanadensare är sjösäkra kanoter och passar bra även för den som inte är så van att paddla.
Bra att veta angående att paddla kanot

Tid: Cirka 4 timmar. Förmiddagstur som avslutas med vildmarksmåltid, ungefär kl. 9-13, eftermiddags/kvällstur som avslutas med vildmarksmåltid, ungefär kl. 15-19.

Deltagare: 2-8 personer. Aktiviteten passar både barn, ungdomar och vuxna.

Pris: 2 800 kr för 2 personer, och därutöver 450 kr/person. Samma pris för barn.

I priset ingår:

  • hyra av kanot och flytväst
  • alla ingredienser, redskap etc. till matlagningen
  • alkoholfri dryck
  • hyra av tipi

Förberedelser gäst: Lämplig klädsel (”kläder efter väder”), eventuellt badkläder. Lån av flytväst ingår i priset.

Bokningar: Boka din kanotupplevelse senast fem dagar innan planerat datum.

Boka nu...

Två mogna smultron i skogen

Så här hittar du till din kanotutflykt

Ödevata FiskeCamp ligger mitt i Glasriket, mitt emellan städerna Växjö, Kalmar och Karlskrona. Det är bara 60 min till Öland. 9 km öster om Emmaboda i Småland, följ skyltning från väg 120. 

Sjönära ställplatser för husbilen finns. Kom ihåg att kontakta receptionen vid ankomst.

Solen håller på att gå ner och skiner över en sjö på en gunga